Besök!

Dagarna går så himla fort, har gjort några tappra försök att skriva här men har inte hunnit klart : )
Ellie är himla snäll och en aktiv flicka men sista veckan har hon vad vi tror är lite magknip på kvällarna, då vill hon ligga intill mitt bröst typ hela kvällen. Hoppas det blir bättre snart, synd om henne att inte få ro ordentligt.
 
Annars här hemma flyter allt på jättebra, vi har haft en del besök. Min far mfl hälsade på för drygt en vecka sedan, sen kom Magnus familj förra helgen. Kul att se alla igen och tack så mycket för alla fina presenter!
I onsdags var Pelle här med champange och cigarrer för att fira och imorgon kommer min systerdotter Olivia hit. Som ni förstår har det varit fullt upp.
 
Det har också varit många "första gången" upplevelser med lillan. Första turen med vagnen, första badet mm. Naveln är nu borta med. Här kommer lite bilder från de senaste veckorna. Hon är tre veckor idag.
 
Första turen med vagnen
 
Första badet
 
Hon älskar att ligga o titta ut
 
Morfar på besök
 
Magnus syster Jenny med barn + Ellie
 
Familjemiddag
 
 
Farmor + farfar
 
 
 
Pojkbus!
 
Soffmys med kusiner
 
 
Pelle
 
Gubbarna firar med cigarrer mm
 
 
Syskonkärlek
 
Redo för en biltur
 
Ellie sussar i sin nya babysitter, tack farmor o farfar

Äntligen!


Som de flesta redan vet så föddes vår efterlängtade Ellie lördagen den 8/9-12 kl 15:43. Det blev en stor present till pappa Magnus som fyller år just den dagen med, hon vägde hela 4970g och var 52cm lång. Förstår inte hur hon fick plats i magen men förlossningen gick bra och snabbt. Tvekar dock på att göra om det :)  Både jag och Magnus blev förvånade att det blev en tjej och sen att hon var så stor också. Men hon är världens sötaste med världens goaste kinder. Hennes fulla namn är Ellie Mona Elisabet Liljegren. Ellie är efter Magnus farmor, Mona heter Magnus mamma (Emelies är oxå döpt efter hennes farmor) och Elisabet är ett släktnamn från min sida som vi alla tjejer heter.
 
Det började med att vattnet gick vid 11 på förmiddagen, hade inga direkt värkar då men vi lämnade Emelie hos grannen och åkte in till förlossningen, de ville gärna att vi skulle komma in rätt fort då det gick himla snabbt när Emelie föddes.
De hade inga rum lediga när vi kom in så vi tog en promenad och fikade lite efter en snabb undersökning, kl 14:30 fick vi ett förlossningsrum, värkarna blev mer intensiva, men jag var bara öppen 4cm, länge kvar då tänkte vi. 1 timma senare gjorde det väldigt ont, nära på att ge upp, men när de undersökte mig då var det visst dags för att krysta. Så den timman gick snabbt, nu förstår man varför det var så himla intensivt. Hann testa akupunktur, det var en avlastning för ryggen som jag kan rekomendera. Dock så fungerar det inte precis i slutet.
 
Vi fick stanna på bb i 3dagar pga att stora barn kan falla i socker snabbt så de ville ha uppsikt.
Men nu har vi varit hemma i några dagar och allt går bra, hon är super snäll och amningen går bra. Man har redan börjat märka lite personlighet, hon är väldigt sprattlig och en aning busig. Har lite söta bilder att dela med mig av.
 
 
 
 
 

Det närmar sig!

I fredags jobbade jag sista dagen, känns konstigt att jag inte ska tillbaka på ett tag men man vänjer väl sig.
Vi tror det börjar närma sig allafall, bebisen är fixerad och slemproppen gick nu i helgen så vi hoppas att den kommer idag : )
 
Söndagsbarn ska ju föra tur med sig men det är inte heller vilken söndag som helst, det är min mors födelsedag, GRATTIS! Just nu sitter hon på flyg till Portugal, så skönt!
 
Jag har försökt få igång förlossningen med att städa bilen invändigt, tagit promenad, storhandlat, snickrat bebissäng. Så håll tummarna nu, vi vill inte vänta längre!
 
Annars är det som vanligt här hemma, skola för Emelie och jobb för Magnus. Magnus har även hjälp till här på gården i veckan med att harva lite.
Här kommer förmodligen den sista magbilden. Är ju dock en vecka kvar till beräknad ankomst men tom barnmorskan sa i fredags att hon trodde den skulle komma inom närmsta dagarna : )
 
Ha en bra söndagskväll!
 
 
 

RSS 2.0